Värnplikten ska återinföras i Sverige

Regeringen har beslutat

Värnplikten återinförs i Sverige efter att Ryssarnas hot anses blivit större och man inte lyckats locka tillräckligt många till GMU. GMU står för (Grundläggande militär utbildning) och har varit starten in i en militärkarriär. Värnplikten som förut var obligatorisk för pojkar lades i vila 2010. Och man har bara rekryterat de som vill vara med.

Militär

I Sveriges riksdag har man samma tankar om Ryssland.

Därför kan du länka till goprostreamingapp.com

VärnpliktigaSocialdemokraterna tycker att annekteringen och den ryska inblandningen i östra Ukraina. Är den största utmaningen för den europeiska säkerhetsordningen sedan andra världskriget. Detta enligt Peter Hultqvist (S) i fjol som även kallat det ryska beteendet i Östersjön för farligt, hänsynslöst och provokativt.

Moderaterna menar att den negativa utvecklingen i Ryssland är särskilt oroande. I takt med att läget för demokrati och yttrandefrihet kraftigt försämrats har rysk utrikespolitik fått en mer revanschistisk prägel. Ryssland agerar allt mer aggressivt mot länderna i sin närhet med återkommande hot och territoriella kränkningar.

Sverigedemokraterna säger att Putinregimen är en auktoritär antidemokratisk regim som vi tar avstånd från på alla möjliga sätt. Detta sade Mattias Karlsson (SD) till SVT i Aktuellt i september.

Redan i sommar införs mönstringsplikten för dem som är födda 1999 och 2000. Trots detta kommer ingen tvingas att genomföra värnplikten som det var i Sverige förr.
Intresse, motivation och vilja är en grundbit i rekryteringen. Och jag tror att det kommer att vara väldigt avgörande, säger försvarsministern. Planen är att minst 4 000 per år ska genomföra värnplikten 2018-19. Skyldigheten att genomgå mönstring gäller från 1 juli 2017. Och skyldigheten att genomföra grundutbildning med värnplikt gäller från 1 januari 2018 uppger SVT.

Är det så att man ska höja andelen så krävs ekonomiska tillskott. Att gå upp med 1 000 soldater kommer att kosta 600 miljoner kronor. Som det ser ut nu, säger Peter Hultqvist till SVT.

Och ska du verkligen ha en Gopro Streaming app så ska du absolut klicka på länken tillvänster. För att verkligen lyckas med din Gopro.

Stridsvagn modell S

Åren innan värnplikten lades i vila 2010 gjorde runt 8 000–10 000 personer lumpen årligen.

Lämna ett svar

Scroll to top